• darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg
 • darkblurbg


Altijd goed verzekerd bij brand, schade of ongelukken

Wist u dat u als VvE verplicht bent om uw gebouw te verzekeren met een gemeenschappelijke opstalverzekering? Dat is niet voor niets. De gevolgen van brand, ontploffing- of waterschade kunnen groot zijn.


Geen verzekering? Dan bent u hoofdelijk aansprakelijk

Volgens de wet bent u daarnaast aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door gebreken aan uw gebouw. Bijvoorbeeld een afgewaaide dakpan of plaat van het gebouw, losgelaten boeidelen of bakstenen van de schoorsteen.

Als uw VvE geen aansprakelijkheidsverzekering heeft, dan zijn alle eigenaren hoofdelijk aansprakelijk en zij moeten de schade dan zelf betalen van uit hun privé vermogen.


De juiste verzekering kiezen

Wij helpen uw VvE graag met het vinden en afsluiten van het juiste VvE verzekeringspakket om dit soort situaties te voorkomen. Als VvE kunt u voor de volgende verzekeringen bij Zomer VvE beheer terecht:

 • Gebouwenverzekering
 • Glasverzekering (voor appartementen en commerciële ruimten)
 • Machinebreukverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
 • Milieuschadeverzekering
 • Ongevallenverzekering


Registratie AFM

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) heeft als doel het bevorderen van eerlijke en transparante financiële markten en de naleving van de Wet Financieel Toezicht (Wft). Daarmee controleert het onder andere de restricties en verplichtingen voortkomend uit deze Wet Financieel Toezicht bij zakelijke dienstverleners. Eén daarvan is dat de VvE beheerders niet mogen adviseren op het gebied van verzekeringen, indien zij hiertoe niet de juiste papieren hebben. Dat betekent dat een VvE Beheerder geen offertes rechtstreeks bij verzekeraars mag opvragen of tijdens de vergadering advies mag uitbrengen welke verzekering de VvE zou moeten kiezen.

Zomer VvE beheer is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten onder vergunningnummer 12011032. Binnen het kader van onze vergunning kunnen wij u op de volgende manieren van dienst zijn. Wij bemiddelen bij het tot stand komen van verzekeringen voor Verenigingen van Eigenaren. Wij adviseren niet zelf; dat gedeelte verzorgt onze samenwerkingspartner Meijers Assurantiën B.V.

VvE Verzekeringsservice

Samen met een aantal gerenommeerde VvE beheerders heeft Meijers de VvE Verzekeringsservice ontwikkeld. De VvE Verzekeringsservice van Meijers biedt u een digitaal portaal waarbij de VvE beheerder in een oogopslag alle verzekeringsgegevens kan inzien. De VvE verzekeringsservice heeft zeer goede polisvoorwaarden tegen scherpe premies onderhandeld. Wij bieden maatwerk bij schadeherstel.

Meijers Assurantiën werkt samen met een aantal vooraanstaande partners. Met verzekeringen op maat voor Verenigingen van Eigenaars die zich goed tegen financiële risico’s willen beschermen of deze willen voorkomen. Voor iedere VvE bieden zij een oplossing op maat met een helder advies en dat tegen gunstige premies en voorwaarden. 


Uw voordelen

Mocht uw Vereniging van Eigenaars besluiten om het beheer uit te besteden aan Zomer VvE beheer, bieden wij u graag de mogelijkheid om gebruik te maken van de voordelen van Meijers Assurantiën. Desgewenst brengen wij via Meijers Assurantiën graag een vrijblijvende premievergelijking voor u uit. Op basis van diverse recente voorbeelden verwachten wij voor uw VvE een besparing tussen de 10% en 25% te kunnen realiseren.